• 044 500 330

Vijesti iz ustanova

Dan zamijenjenih uloga održava se prvi put u Gimnaziji Sisak

Dan zamijenjenih uloga u Gimnaziji Sisak

Službenike županijske uprave, koja je jedinstvena po tome što svoj prostor dijeli s učenicima i djelatnicima Gimnazije Sisak, jutros su dočekala neka nova lica na ulazu u zgradu.
Učenici su na jedan dan zamijenili uloge sa zaposlenicima svoje škole i postali ravnatelji, profesori, spremačice, pedagozi, psiholozi, računovođe i knjižničari.
Dan zamijenjenih uloga održava se prvi put u Gimnaziji Sisak, a demokratizacija odnosa svih sudionika nastavnog procesa nit je voditelja ovog zanimljivog projekta kojemu se pristupilo vrlo profesionalno.
Naime, nakon provedenog natječaja za radna mjesta, na koje je pristigao velik broj prijava učenika, svečanom sjednicom izvršena je primopredaja vlasti i na jedan dan učenici su preuzeli rukovođenje svojom školom.
Zamjenski profesori tako su već oko 7 sati ušli u zbornicu, pripremili se za školski sat kojeg su prethodno osmislili sa svojim mentorima, a zamjenski učenici sjedili su već u klupama i čekali nastavu. Danas nije dan za ispitivanja i pisanje testova, gradivo se samo ponavlja ili uči nešto novo.
Ovaj projekt iskaz je velikog povjerenja između profesora i učenika sisačke Gimnazije. Boravak u „tuđim cipelama“ najbolje će učenicima pokazati odgovornost nastavničkog zvanja, a profesore podsjetiti da je najljepše doba upravo ono koje provedemo u školskim klupama.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd