• 044 500 330

Vijesti iz ustanova

Prve dvije grupe polaznika završile su svoje obrazovanje u Ljetnom gaming kampu u centru hrvatske gaming industrije, u Poduzetničkom inkubatoru PISMO u Novskoj.

Prvih pedesetak polaznika Ljetnog gaming kampa završilo obrazovanje

Prve dvije grupe polaznika završile su svoje obrazovanje u Ljetnom gaming kampu u centru hrvatske gaming industrije, u Poduzetničkom inkubatoru PISMO u Novskoj.
Polaznici, njih više od 50, su učenici viših razreda osnovnih škola, koji su naučili izrađivati vlastite videoigre. Najviše polaznika stiglo je iz grada Zagreba i Zagrebačke županije.
Kamp se odvijao na dvije razine znanja, osnovnom i naprednom za one koji su ga već pohađali, a dostupna je bila i nastava na engleskom jeziku. Boravak im je organiziran u učeničkom domu novljanske srednje škole, dok je nastava provođena u inkubatoru PISMO uz osiguran 24-satni nadzor za polaznike i tri kuhana obroka.
Svaki je dan počinjao jutarnjom tjelovježbom, slijedila su četiri sata nastave, a nakon poslijepodnevnog odmora svakog dana za polaznike su pripremljene različite aktivnosti.
Upoznati su s vrhunskom tehnologijom inkubatora PISMO, u Inkubatoru društvenih inovacija naučili su snimati, montirati i streamati sadržaje, u stem laboratoriju Novsky učili su o microbitu i robotici. Bez računala i mobitela doživjeli su prirodu u izviđačkom kampu DUPIN, a promatrali su i zvijezde iz gradskog parka. Tijekom boravka predviđen je i cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje.
Uz Sisačko-moslavačku županiju, Poduzetnički inkubator PISMO, Razvojnu agenciju SIMORA, podršku u organizaciji daje cijeli niz ustanova: Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ, Srednja škola Novska, Zajednica tehničke kulture SMŽ, Razvojna agencija Grada Novske – NORA, udruga HU-IZ-VI, kao i Turistička zajednica Grada Novske..

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd