• 044 500 330

Vijesti iz ustanova

U Domu za starije osobe Glina održana je završna konferencija projekta "Uključi se".

U Domu za starije osobe Glina održana završna konferencija projekta "Uključi se"

U Domu za starije osobe Glina održana je završna konferencija projekta "Uključi se". Projekt je financiran iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u iznosu od cca 250 000 €.
Cilj projekta je promicanje socijalne uključenosti i smanjenje nejednakosti kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici putem poboljšane infrastrukture.
U sklopu projekta uređen je i opremljen prostor za dnevni boravak za starije osobe, nabavljena specijalizirana oprema za pružanje izvaninstitucijskih usluga, nabavljena su dva vozila za prijevoz korisnika i osigurana izgradnja sjenice za druženje korisnika.
„Izuzetno smo zadovoljni rezultatima projekta. Uspjeli smo proširiti mrežu socijalnih usluga za starije osobe u Glini i okolici. To će omogućiti starijim osobama da što dulje ostanu u svojim domovima, a da pri tom ne ostanu izolirani,“ rekla je ravnateljica Doma za starije osobe Glina Renata Tominović Ceković.
Projekt je proveden u suradnji s Gradom Glinom, Centrom za socijalnu skrb Glina i Sisačko-moslavačkom županijom.
Nakon završetka projekta održivost rezultata bit će zajamčena i subvencioniranjem izvaninstitucijskih usluga od strane Grada Gline i Sisačko-moslavačke županije.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd