• 044 500 330

Vijesti iz ustanova

NEUROPSIHIJATRIJSKA BOLNICA DR. IVAN BARBOT POPOVAČA organizator je simpozija „Mjere prisile u psihijatrijskoj teoriji i praksi

Simpozij u NPB Popovača

NEUROPSIHIJATRIJSKA BOLNICA DR. IVAN BARBOT POPOVAČA organizator je simpozija „Mjere prisile u psihijatrijskoj teoriji i praksi“ koji se održao dana 14. lipnja 2023. godine.
Prilikom organizacije cilj je bio okupiti stručnjake te aktualizirati stručnu temu primjena mjera prisile, sputavanja te izdvajanja pacijenata u zdravstvu iz različitih perspektiva s osvrtom na svakodnevne probleme i ograničenja s kojima se nosimo u svom radu. Prije svega važno je poboljšati međusobnu komunikaciju, razumijevanje i suradnju, iznijeti svoja razmišljanja, probleme, kao i ideje koje bi mogle olakšati svima nama rad. Proanalizirani su pravni standardi u provedbi mjera te okviri edukacije zaposlenika pri primjeni tih mjera.
Simpozij je otvorila ravnateljica prim. Marina Kovač, dr. med. Sudionicima simpozija zaželjela dobrodošlicu i uspješan rad uz uvodno predavanje pomoćnika ravnateljice za kvalitetu Tomislava Bočkora mag. med. techn. Uzvanike je također pozdravio gradonačelnik grada Popovače Josip Mišković, ing.el. te svim sudionicima zaželio uspješan rad na simpoziju.
Pozdravnu dobrodošlicu sudionicima simpozija uputila je izaslanica župana Sisačko-moslavačke županije gdina. Ivana Celjaka, gđa. Alenka Ljubešić, dipl.soc.rad., pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje. Uz pozdravne govore simpoziju su nazočile predstavnice Ministarstva zdravstva gđa. Jasminka Hlupić, dr. med., ravnateljica Uprave za bolničku zdravstvenu zaštitu, transplataciju, biomedicinu i kvalitetu zdravstvene zaštite i gđa. Marija Coupe, prof.soc. te zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom gđa. Mira Pekeč-Knežević, dipl.soc.radnica i savjetnica pravobraniteljice za osobe sa invaliditetom Sunčica Pivčević Grbavac.
Liječnice naše Bolnice Popovača Dijana Staver dr.med. psihijatar i Gorana Bolić, dr.med. psihijatar, prezentirale su teme dugoročnog izdvajanja pacijenta te deeskalacije -svjesnog i nesvjesnog u hitnom postupanju. Gost predavač Marin Repustić, mag.med.techn., pomoćnik ravnatelja za kvalitetu u OB Sisak obradio je temu humanog sputavanja pacijenata u općoj bolnici, a prof. Velinka Grozdanić, dipl.iur. dala je osvrt u pravne standarde u primjeni mjera prisile. Voditelj Službe za javni red i sigurnost PU sisačko-moslavačka Marijan Brnad, dipl.krim. prikazao je uporabu sredstava prisile. Na kraju dan je naglasak na edukaciju zaposlenika za primjenu mjera prisile od strane predavača Tomislava Bočkora mag.med.techn. te je time zaokružena tematska cjelina ovog još jednog hvale vrijednog stručnog simpozija.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd