• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivo Žinić je u ponedjeljak, 29. ožujka 2021. godine, na online sastanku s maršalekom Mazowieckog vojvodstva iz Poljske Adamom Struzikom i hrvatskim veleposlanikom u Republici Poljskoj Tomislavom Vidoševićem simbolički popratio predaju novčanih sredstava.

Milijun zlota pomoći Mazowieckog vojvodstva za saniranje posljedica potresa

Župan Ivo Žinić je u ponedjeljak, 29. ožujka 2021. godine, na online sastanku s maršalekom Mazowieckog vojvodstva iz Poljske Adamom Struzikom i hrvatskim veleposlanikom u Republici Poljskoj Tomislavom Vidoševićem simbolički popratio predaju novčanih sredstava. Stanovnici Mazowieckog vojvodstva su u humanitarnoj akciji prikupili milijun zlota (oko 216 000 eura) sa željom da ih, uz posredovanje Crvenog križa Poljske, doniraju za saniranje posljedica katastrofalnog potresa. Dogovoreno je da Crveni križ Poljske i Hrvatske reguliraju slanje sredstava.
Župan Žinić je zahvalio poljskom vojvodstvu na pomoći i rekao: „Nije samo ovaj novac bitan, nego je bitno da je ne samo ovo vojvodstvo nego i cijela Poljska uvijek uz hrvatski narod. I u osamostaljenju Hrvatske, u Domovinskom ratu, uvijek ste bili uz nas i na tome Vam hvala!“

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd