• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivo Žinić je, zajedno sa svojim zamjenikom, načelnikom županijskog Stožera Civilne zaštite Romanom Rosavcem, u četvrtak, 31. prosinca 2020. godine, u Glini nazočio dodjeli mobilnih kućica obiteljima koje na glinskom području ne mogu prebivati u svojim oštećenim objektima.

Mobilne kućice za glinske stradalnike

Župan Ivo Žinić je, zajedno sa svojim zamjenikom, načelnikom županijskog Stožera Civilne zaštite Romanom Rosavcem, u četvrtak, 31. prosinca 2020. godine, u Glini nazočio dodjeli mobilnih kućica obiteljima koje na glinskom području ne mogu prebivati u svojim oštećenim objektima. Mobilne su kućice, prvih dvadesetak koje su stigle u Glinu, kompletno opremljene za stanovanje manje obitelji, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja je zajedno s potpredsjednikom Vlade RH,ministrom branitelja Tomom Medvedom nazočila dolasku i postavljanju kućica, dodajući kako će ih stići ukupno 84. Sve će kućice stići tijekom sljedećih nekoliko dana, uz njih još i 11 kamp kućica. U opticaju je 15 šlepera koji dovoze kućice.
Župan Žinić je rekao kako je u ovom trenutku poznato da je oko 3 500 kuća oštećeno, dok je na području Gline potpuno uništenih pedesetak. Kad se u obzir uzmu i petrinjske potrebe, procjena je da bi oko 200 obitelji trebalo zbrinuti na ovaj način, rekao je župan. Zahvalio je svim donatorima i rekao kako se: „… u ovom potresu Hrvatska opet ujedinila i pokazala svoje veliko srce.“ Apelirao je na sve stanovnike da prijave štetu kako bi mogli u roku od desetak dana procijeniti štetu i krenuti s obnovom.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd