• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivo Žinić je, zajedno sa svojim zamjenikom, načelnikom županijskog Stožera Civilne zaštite, Romanom Rosavcem, u ponedjeljak, 28. prosinca 2020. godine, dočekao pred zgradom Županije u Sisku predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, koji je sa svim resornim ministrima, više od pola ukupnog sastava Vlade, stigao u Sisačko-moslavačku županiju, neposredno nakon serije snažnih potresa koji su pogodili našu županiju s epicentrom na petrinjskom području. Ubrzo se dužnosnicima pridružio i Predsjednik RH Zoran Milanović, pa su svi zajedno obišli središte grada Sisak i na samom se mjestu zbivanja upoznali s posljedicama potresa.

Odmah nakon potresa državni vrh u SMŽ

Župan Ivo Žinić je, zajedno sa svojim zamjenikom, načelnikom županijskog Stožera Civilne zaštite, Romanom Rosavcem, u ponedjeljak, 28. prosinca 2020. godine, dočekao pred zgradom Županije u Sisku predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, koji je sa svim resornim ministrima, više od pola ukupnog sastava Vlade, stigao u Sisačko-moslavačku županiju, neposredno nakon serije snažnih potresa koji su pogodili našu županiju s epicentrom na petrinjskom području. Ubrzo se dužnosnicima pridružio i Predsjednik RH Zoran Milanović, pa su svi zajedno obišli središte grada Siska i na samom se mjestu zbivanja upoznali s posljedicama potresa.
Nakon Siska su visoki dužnosnici obišli i Petrinju, gdje im se pridružio i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.
„Nastojat ćemo pomoći i Sisku i Petrinji i svim drugim mjestima koja su pogođena potresom“, rekao je predsjednik Vlade, dodajući kako prvo treba procijeniti štetu: „Izražavam suosjećanje koji su jutros pretrpjeli strah i kojima su kuće oštećene. Tu smo da pomognemo!“
Župan Ivo Žinić je zahvalio visokim dužnosnicima na brzoj reakciji i rekao kako je prvo potrebno smjestiti ljude koji ne mogu ostati u svojim kućama, a onda krenuti u što bržu sanaciju. Što se tiče procjene štete župan je rekao kako će ona potrajati neko vrijeme, tako da neke preliminarne procjene, a timovi su već na terenu, valja očekivati za nekih desetak dana.

Ovdje možete poslušati izjave predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića:

… i župana Ive Žinića:

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd