• 044 500 330

Vijesti

Završena nadogradnja I. osnovne škole Petrinja

Završena nadogradnja I. osnovne škole Petrinja

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa INA d.d. završila je dogradnju I. osnovne škole Petrinja s ciljem obnove kotlovnice te izgradnje kuhinje i blagovaonice u sklopu projekta Topli obrok-obrok zdravlja. Navedenim projektom Sisačko-moslavačka županija postigla je standard od najmanje tri kuhana obroka tjedno u osnovnim školama.
Ovo je posljednja škola od 22 osnovne škole kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija koja nije imala mogućnost kuhanja obroka, što je sada omogućeno, izjavio je povodom završetka objekta župan Ivo Žinić. U ovaj objekt uloženo je gotovo 4.000.000,00 kuna i najveća je investicija u sklopu ovog projekta, a omogućit će za više od 400 učenika I. osnovne škole Petrinja zdraviju prehranu. Građevinski radovi i opremanje kuhinje su gotovi i sada se podnosi zahtjev Gradu Petrinji za uporabnu dozvolu kako bi kuhinja mogla početi s radom.
INA dugoročno sudjeluje u financiranju obnove školskih kuhinja na području naše županije te je i u ovoj obnovi sudjelovala sa 50.000,00 kuna. Sisačko-moslavačka županija je na čelu sa županom Ivom Žinićem, u školske kuhinje, ukupno uložila oko 10 milijuna kuna, a INA d.d. je pratila Županiju u nekoliko investicija.

„Iznimno nas veseli kada možemo poduprijeti projekte vezane uz podizanje kvalitete života i školovanja učenika u Sisačko-moslavačkoj županiji. Višegodišnja podrška ovom projektu omogućila je da stotine učenika imaju topli obrok u danu, što je u skladu sa suvremenim smjernicama zdrave prehrane školaraca. INA se rado uključuje u projekte u lokalnoj zajednici u kojoj posluje te tijekom godine podržava niz projekata, a projekti vezani uz djecu i mlade svakako su prioritet. Raduje nas kada ih možemo podržati u njihovu školovanju i odrastanju. Nastojat ćemo i dalje biti aktivni član zajednice, dobar susjed i partner ovakvim hvalevrijednim projektima“, rekao je direktor Rafinerije nafte Sisak g. Damir Butković.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd