• 044 500 330

Vijesti

Predstavljen Proračun Sisačko-moslavačke županije za 2021. godinu

Predstavljen Proračun Sisačko-moslavačke županije za 2021. godinu

Župan Ivo Žinić je u četvrtak, 19. studenoga 2020. godine, u prostoru sisačkog hotela „Panonija“, uz nazočnost predsjednice Županijske skupštine Ivanke Roksandić i zamjenika župana Romana Rosavca, održao javnu prezentaciju Proračuna Sisačko-moslavačke županije za 2021. godinu. U uvjetima borbe za suzbijanje pandemije COVID-19 ovo je predstavljanje obuhvatilo daleko manji broj nazočnih nego je uobičajeno.
Konsolidirani Proračun za sljedeću godinu iznosi 1 298 000 000 kuna. Projekti koji su u realizaciji bit će nastavljeni, uz projekciju za četverogodišnje razdoblje koje je pred nama. „Želimo nastaviti dobar kontinuitet povlačenja sredstava iz EU, gdje smo najveći dio ulagali u zdravstvo, ali i u inovativne tehnologije“, rekao je župan, najavljujući početak gradnje Regionalnog centra kompetencija u bivšoj vojarni u Sisku.
Župan je za naredno četverogodišnje razdoblje najavio razvoj čitavog niza projekata vezanih za razvoj gaming industrije, na razvoj solarnih tehnologija, centar svemirskih tehnologija, kao i poduzetničke inkubatore za proizvodnju odnosno testiranje baterija za električne automobile, za drvnu industriju i druge tehnologije.
„Vjerujem da će Proračun zadovoljiti i socijalne potrebe naših stanovnika, u tom dijelu i kod skrbi za hrvatske branitelje nisu smanjivane pozicije“, zaključio je župan Ivo Žinić te iskazao nadu da će sljedeća godina donijeti i uvjete za normalno poslovanje.

Cjelovitu prezentaciju Proračuna SMŽ možete pogledati putem sljedeće poveznice: https://prezi.com/view/lkZu0JPvKBtRFdPqElPb/

Ovdje možete poslušati izjavu, koju je u ovoj prigodi novinarima dao župan Ivo Žinić: 

 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd