• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivo Žinić je, zajedno sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, u ponedjeljak, 4. svibnja 2020. godine, obišao novouređeno sportsko igralište sisačke Gimnazije.

Obilazak novouređenog sportskog igrališta Gimnazije Sisak

Župan Ivo Žinić je, zajedno sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, u ponedjeljak, 4. svibnja 2020. godine, obišao novouređeno sportsko igralište sisačke Gimnazije.
Sisačko-moslavačka županija je uz donaciju INA industrije nafte Sisak dovršila uređenje igralište Gimnazije Sisak.
Postavljena je gumirana podloga na kojoj su iscrtane linije za košarku, nogomet, rukomet, odbojku, tenis i badminton. Ukupna vrijednost radova gotovo je 500 tisuća kuna, od čega je INA donirala 80 tisuća kuna. Ovo igralište koristit će svim učenicima Gimnazije Sisak (njih oko 400) za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture ali i drugim građanima i udrugama, rekreativcima i sportašima koji ovdje često dolaze trenirati. Ovo nisu jedini radovi na Gimnaziji Sisak, naime u protekloj godini obnovljena je i unutrašnjost zgrade, uređeni novi sanitarni čvorovi (oko 166 tisuća kn), učionica i knjižnice (oko 412 tisuća kn), kupljene su pametne ploče (u vrijednosti od 123 tisuće kn) te uređen atrij škole ( 321 tisuća kn).
Obnovom igrališta Gimnazije obnovljen je još jedan sadržaj u samom središtu grada Siska, a ovo je peto školsko-sportsko igralište koje je Županija obnovila. Obnovljeno je do sada: igralište Osnovne škole Novska, Industrijsko-obrtničke škole Sisak, Srednje škole Glina i Srednje škole Viktorovac te parket u Sportskoj dvorani Brezovica, u ukupnoj vrijednosti od 3 i pol milijuna kuna.
Župan Ivo Žinić je zahvalio sisačkoj rafineriji na pomoći u obnovi igrališta i dodao kako će obnova školskih igrališta biti nastavljena. Sljedeće igralište koje će biti obnovljeno je ono pokraj Tehničke škole u Kutini. Tamo će vrijednost radova biti nešto veća, rekao je župan, jer su potrebni neki dodatni radovi.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd