• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik, načelnik Stožera civilne zaštite SMŽ Roman Rosavec su u ponedjeljak, 27. travnja 2020. godine, ispred sisačkog hotela „Panonija“ sudjelovali u uobičajenoj konferenciji za medije Stožera, s ciljem obavješćivanja javnosti o aktualnostima u svezi epidemije COVID 19.

Od trideset i dvoje stanovnika SMŽ pozitivnih na COVID 19 – sedamnaest ih je do sada ozdravilo

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik, načelnik Stožera civilne zaštite SMŽ Roman Rosavec su u ponedjeljak, 27. travnja 2020. godine, ispred sisačkog hotela „Panonija“ sudjelovali u uobičajenoj konferenciji za medije Stožera, s ciljem obavješćivanja javnosti o aktualnostima u svezi epidemije COVID 19.
Župan je rekao kako je stanje nepromijenjeno, a jedan novooboljeli je stanovnik Zagreba. Pozitivnih na COVID 19 je ukupno 37, 5 je izvan SMŽ, 32 iz Županije, 17 ih je izliječeno, te imamo 15 pozitivnih stanovnika SMŽ.
Od današnjeg dana krenuo je prvi set popuštanja mjera, otvaranjem određenih usluga, krenuo je i autobusni prijevoz, 4. svibnja počet će druga faza, a onda 11. svibnja treća faza popuštanja svih mjera. Župan je upozorio kako život prije i poslije ove epidemije neće biti isti. Najavio je i čitav niz novina u dezinfekciji. Primjerice, traju razgovori s jednom našom tvrtkom o korištenju ozona u dezinfekciji, najprije u općoj bolnici, a poslije i u nekim drugim ustanovama.
Župan je u ovoj prigodi pojasnio kako je došlo do krivog tumačenja redovitog izvješća Stožera civilne zaštite. Ukratko, nošenje zaštitnih maski nije obvezno, nego se preporuča, a stanovnike i dalje molimo za pridržavanje svih mjera zaštite, rekao je na kraju župan.
Zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite SMŽ Roman Rosavec je podsjetio kako je tijekom proteklog vikenda nacionalni Stožer donio niz mjera, sukladno odlukama Vlade, a od današnjeg dana počinje njihova primjena.
Zaštitna oprema namijenjena zdravstvenim ustanovama i pružateljima ustanova u zdravstvu i socijali, preuzeta je i tijekom ponedjeljka, 27. travnja bit će raspoređena i tijekom sutrašnjeg dana doći će do krajnjih korisnika.
Pred nama je produženi vikend za 1. svibnja, rekao je Rosavec i pozvao sve građane na odgovorno ponašanje kojim će zaštiti i sebe i druge od širenja zaraze.
Načelnik PU sisačko-moslavačke Luka Pešut rekao je kako je stanje sigurnosti na području naše županije dobro, a zabilježen je mali broj kršenja mjere samoizolacije (ukupno 3, 2 u Sisku i 1 u Kutini). Inače, na području PU ima 396 osoba s mjerom samoizolacije.
Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo SMŽ dr. Inoslav Brkić je pozvao sve stanovnike na oprez u vrijeme relaksacije protuepidemijskih mjera, jer svako opuštanje znači otvaranje vrata opasnosti.
Ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ dr. Tomislav Dujmenović rekao je kako bolnica uredno funkcionira, a ono o čemu se razmišlja je normalizacija rada svih ambulanti, uz adekvatnu dezinfekciju i zaštitu, kao i poštivanje socijalne instance.

Ovdje možete čuti izjave župana Ive Žinića:

… i zamjenika župana, načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Romana Rosavca:

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd