• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivo Žinić je utorak, 14.travnja 2020. godine, zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem u Hotelu Panonija, na konferenciji za medije predstavio mjere za pomoć gospodarstvenicima i stanovnicima Županije pogođenih epidemijom.  Župan je istaknuo kako je Sisačko-moslavačka županija s nekim mjerama već krenula, neke su u izradi, a sve u cilju ublažavanja šteta od korona krize. Za sada je dana suglasnost poslovnim bankama za odobravanje moratorija na otplatu županijskih poduzetničkih kredita, te je u prijedlogu rebalansa planirana nova pozicija od dodatnih 1 000 000 kuna za pomoć gospodarstvenicima, te 500 000 kuna za turizam. U suradnji s Razvojnom agencijom SI-MO-RA donesena Odluka o pomoći gospodarstvenicima uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom. Slijedom toga Razvojna agencija SI-MO-RA i Regionalni koordinator SMŽ besplatno će izraditi potrebnu dokumentaciju za prijavu na ESIF zajmove za obrtna sredstva. Razlika u odnosu na dosadašnji program, niže su kamatne stope, duži poček i mogućnost podmirenja računa nastalih do 3 mjeseca prije zaprimanja zahtjeva za zajam. Također je izrađena platforma koja na jednom mjestu povezuje ponudu i potražnju te stanovnicima naše županije omogućuje kupnju domaćih proizvoda, a sve u svrhu kvalitetnijeg življenja. Župan je najavio i mjere smanjena plaća dužnosnika ali i djelatnika Županijskih ustanova te se osvrnuo na paket pomoći koje je Vlada usvojila.

Predstavljene mjere za pomoć gospodarstvenicima i stanovnicima Županije

Župan Ivo Žinić je utorak, 14.travnja 2020. godine, zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem u Hotelu Panonija, na konferenciji za medije predstavio mjere za pomoć gospodarstvenicima i stanovnicima Županije pogođenih epidemijom.
Župan je istaknuo kako je Sisačko-moslavačka županija s nekim mjerama već krenula, neke su u izradi, a sve u cilju ublažavanja šteta od korona krize. Za sada je dana suglasnost poslovnim bankama za odobravanje moratorija na otplatu županijskih poduzetničkih kredita, te je u prijedlogu rebalansa planirana nova pozicija od dodatnih 1 000 000 kuna za pomoć gospodarstvenicima, te 500 000 kuna za turizam. U suradnji s Razvojnom agencijom SI-MO-RA donesena Odluka o pomoći gospodarstvenicima uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom. Slijedom toga Razvojna agencija SI-MO-RA i Regionalni koordinator SMŽ besplatno će izraditi potrebnu dokumentaciju za prijavu na ESIF zajmove za obrtna sredstva. Razlika u odnosu na dosadašnji program, niže su kamatne stope, duži poček i mogućnost podmirenja računa nastalih do 3 mjeseca prije zaprimanja zahtjeva za zajam. Također je izrađena platforma koja na jednom mjestu povezuje ponudu i potražnju te stanovnicima naše županije omogućuje kupnju domaćih proizvoda, a sve u svrhu kvalitetnijeg življenja. Župan je najavio i mjere smanjena plaća dužnosnika ali i djelatnika Županijskih ustanova te se osvrnuo na paket pomoći koje je Vlada usvojila.

 Ovdje poslušati izjavu župana Ive Žinića:

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd