• 044 500 330

Vijesti

Novska je poznata po sjajnoj organizaciji događaja vezano uz poduzetništvo i danas imamo prekrasan dan u Novskoj, sa sjajnim sudionicima, govornicima koji će govoriti o razvoju Sisačko-moslavačke županije, o razvoju grada Novske, o smjeru koji smo zauzeli, a to je smjer novih tehnologija, inovativnosti.

INVEST IN NOVSKA

U Novskoj su na konferenciji INVEST IN NOVSKA okupljeni poduzetnici i obrtnici, investitori te predstavnici javnog sektora. Konferenciju su organizirali Grad Novska, Razvojna agencija Grada Novske – NORA i medijska kuća Lider. Paneli, predstavljanje pogodnosti za investiranje u Novsku, b2b sastanci i druženja obilježili su skup na kojem je sudjelovalo oko 150 sudionika. Predstavnici Regionalnog koordinatora SMŽ sudjelovali su u panel raspravama, a projekt inkubatora PISMO istaknut je kao uspješan primjer u Hrvatskoj.
Sinergija svih čimbenika u razvoju neke investicije istaknuta je kao ključna, poručili su gotovo svi govornici na konferenciji. Nove tehnologije, inovacije, digitalna rješenja koja doprinose optimizaciji poslovanja, uz ulaganje u poduzetničke potporne institucije dio su unapređenja investicijskog okruženja, glavne su poruke prve investicijske konferencije održane u Novskoj.
„Novska je poznata po sjajnoj organizaciji događaja vezano uz poduzetništvo i danas imamo prekrasan dan u Novskoj, sa sjajnim sudionicima, govornicima koji će govoriti o razvoju Sisačko-moslavačke županije, o razvoju grada Novske, o smjeru koji smo zauzeli, a to je smjer novih tehnologija, inovativnosti. To su zanimanja sadašnjosti i budućnosti, zanimanja koja omogućuju svim stanovnicima SMŽ da ostvaruju veće prihode, da doprinose razvoju cijele naše domovine. To je zaokružen sustav, koji imamo već od srednje škole, ovdje u Srednjoj školi Novska imamo smjer Tehničar za razvoj videoigara, taj smjer imamo i u Tehničkoj školi Sisak. Od ove godine u Tehničkoj školi Sisak smo krenuli sa smjerom Tehničar za robotiku i u tome smo jedinstveni u Hrvatskoj. Dakle, imamo sjajan temelj u srednjoškolskom obrazovanju, na to vežemo naše poduzetničke inkubatore ovdje u Novskoj, koji pokazuju sjajne rezultate i tvrtke koje zapošljavaju velik broj radnika, ali isto tako su peti po prihodima u gamingu na području RH, što znači da imamo sjajan potencijal za daljnji razvoj. Što se tiče SMŽ, imamo rekordno nisku nezaposlenost, rekordnu zaposlenost i razvijamo se u dobrom smjeru,“ rekao je u ovoj prigodi župan Ivan Celjak.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd