• 044 500 330

Arhiva objava

Zamjenik župana Celjak na obilježbi Dana branitelja grada Siska

Obilježba je počela paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu dr. Franje Tuđman te zajedničkom molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac.
U prostoru bivše vojarne Barutana otvorena je izložba Željka Grgurinovića i Gradskog muzeja Sisak„Zaustavljeni trenutak“, a u istom je prostoru održana i svečana akademija u povodu Dana branitelja grada Siska. Na toj su akademiji plakete „Marijan Celjak – junak obrane Grada Siska u Domovinskom ratu“ za osobite zasluge u obrani Republike Hrvatske i grada Siska dobili posthumno Tahir Polić, Stjepan Grgac, Predrag Matanović i Stjepan Alar. Plakete su uručene i Stjepanu Lugariću, Slavku Krčeliću, 2. radarskoj postaji 1. bojne zračnog motrenja i navođenja Šašna Greda, 3. bojni 57. brigade HV-a Marijan Celjak i 17. domobranskoj pukovniji Sunja.
Generalu Petru Stipetiću je na ovoj svečanosti uručena Povelja počasnog građanina Grada Siska.
Zamjenik župana Ivan Celjak pratio je i sportska natjecanja u okviru proslave 10. obljetnice Udruge Bošnjaka branitelja grada Siska na kupalištu „Zibel“. Kao i malonogometni turnir braniteljskih udruga na stadionu NK Borac, Novo Selo Komarevačko.
Sudjelovao je i u svečanosti, koja je u povodu 10. obljetnice Udruge Bošnjaka branitelja grada Siska održana u Društvenom domu Eugen Kvaternik.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd