• 044 500 330

Arhiva objava

Dodjela ugovora iz programa javnih potreba u kulturi SMŽ

Župan Ivo Žinić, uz kojega je svečanosti nazočila i njegova zamjenica Anita Sinjeri-Ibrišević, zahvalio je članovima kulturnog vijeća koji su vrednovali sve pristigle prijedloge. Na natječaj je pristiglo 349 prijedloga. Sredstva po ovom natječaju dodijeljena su za očuvanje kulturne baštine, projekte, programe i manifestacije udruga i ustanova u kulturi, knjižnica, muzeja, arhiva, pučkih otvorenih učilišta, za projekte udruga mladih i za međunarodnu suradnju.
Sisačko-moslavačka županija nakon dugo vremena prvi je put značajno povećala sredstva za kulturu te su ona u proračunu za 2017. godinu u visini od 10,3 milijuna kuna. Sredstva će biti još i viša jer je Županija aplicirala s nekim projektima na sredstva iz EU fondova.
Ove godine nakon dugo vremena osnovana je i Zajednica kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije s kojom je potpisan ugovor u visini od 300 tisuća kuna.
Županija je prošle godine osnovala ustanovu u kulturi Interpretacijski centar baštine Banovine s ciljem revitalizacije važnog povijesnog i kulturnog nasljeđa područja Banovine. Na zadnjoj sjednici Županijske skupštine donesena je i odluka o osnivanju Kulturnog centra braće Radić. U tijeku je izrada glavnog projekta za navedeni centar koji će se graditi u suradnji s Ministarstvom kulture i Općinom Martinska Ves.

Obraćanje župana Ive Žinića predstavnicima udruga i ustanova, korisnika programa javnih potreba u kulturi SMŽ, možete poslušati ovdje:

{play}images/stories/audio/sredstvakult.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd