• 044 500 330

Arhiva objava

Posjetiteljski centar „Crna roda“ Osekovo

Ovaj je projekt prijavljen na Poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU na dostavu projektnih prijedloga „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“ u okviru Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija' u financijskom razdoblju 2014.- 2020. Cilj ovog projekta je izgradnja posjetiteljskog centra u Osekovu, kao i osam vidikovaca i drvenog pješačkog mosta, edukativne i promotivne aktivnosti te uvođenje sustava za praćenje broja posjetitelja. Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje, partneri Sisačko-moslavačka županija i Grad Popovača, dok je projektnu aplikaciju izradila razvojna agencija SI-MO-RA iz Siska a projekt arhitekti Roth&Čerina iz Zagreba.
Kroz projekt će se stvoriti uvjeti za plasiranje nove turističke ponude, odnosno za povezivanje s postojećom ponudom Grada Popovače i Osekova kroz iskorištavanje potencijala Parka prirode Lonjsko polje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 16.512.476,75 kn + PDV.
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sklapaju Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u svojstvu Upravljačkog tijela, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije u svojstvu Posredničkog tijela razine 2 i Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje, a sredstva za provedbu Poziva osigurava Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u svojstvu sektorski nadležnog tijela.
Nakon obraćanja novinarima župan je sa suradnicima obišao i lokaciju na kojoj će se nalaziti Posjetiteljski centar.

Ovdje možete poslušati izjavu koju je u ovoj prigodi dao župan Ivo Žinić:

{play}images/stories/audio/osek.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd