• 044 500 330

Arhiva objava

Sredstva za djelovanje Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije

Zajednicu je osnovalo tridesetak udruga, a očekuje se da joj se tijekom vremena priključi većina udruga koje djeluju na području kulture.
Župan Ivo Žinić je s predsjednicom Zajednice Gordanom Šegović, uz nazočnost zamjenika župana Marina Piletića, u utorak, 18. travnja 2017. godine, potpisao ugovor u vrijednosti od 300 000 kuna.
Županija će ovaj način putem Zajednice poduprijeti rad svih udruga koje organiziraju županijske smotre i natjecanja koji su izlučna za državnu razinu, državne smotre i natjecanja koje budu organizirana u Sisačko-moslavačkoj županiji, kao i odlaske naših udruga na druge državne smotre i natjecanja, odlaske udruga na međunarodne smotre te druge programe i projekte.
Prije nekoliko dana objavljeni su i rezultati natječaja iz programa javnih potreba u kulturi kojim Županija s 1,4 milijuna kuna podupire 213 programa, projekata i manifestacija.
Kad se ovim sredstvima pribroje ona koja su predviđena za realizaciju prijavljenog projekta „Baština Zrinskih budućnost Banovine“ i sredstva osigurana za Interpretacijski centar baštine Banovine, Sisačko-moslavačka županija za područje kulture odvaja u 2017. godini gotovo 10 milijuna kuna, što je nekoliko puta više u odnosu na prošle godine.
Kao ekskluzivnu vijest župan Ivo Žinić je objavio kako će ove godine prvi put u našoj županiji biti održana državna smotra izvornog folklora.

Izjavu župana Ive Žinića ovdje možete poslušati u cijelosti:

{play}images/stories/audio/kultura.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd