• 044 500 330

Arhiva objava

Župan u obilježbi Nacionalnog dana invalida rada

Župan je udruzi donirao 100 crvenih ruža, obzirom je ruža simbol invalida rada, pa je zajedno s predsjednicom Udurge Brankom Pažur obišao tržnicu i poklanjao damama ruže.
Župan Ivo Žinić je rekao kako je ovaj dolazak i dijeljenje ruža najmanje što je mogao učiniti za Dan invalida rada, ali nije zaboravio ni Svjetski dan sindroma Down: „Ali, moramo ići i korak dalje. Vidjeti što možemo učiniti kako bi olakšali život ljudima koji imaju invaliditet, ali i njihovim obiteljima. Naše Lječilište Topusko ima određene pogodnosti, gdje možemo napraviti jedan veliki centar. Već smo krenuli u pripremu projekta kojim bi rješavali ne samo osobe s područja naše županije, nego bi to proširili i na cijelu Hrvatsku. U zadnje vrijeme mnoge osobe imaju određene poteškoće.“
Župan je rekao i kako je kod djece s Downovim sindromom važno rano krenuti u terapiju i rad s njima, kako bi kasnije u životu lakše bili u mogućnosti uključiti se u svakodnevni život.
„Došao sam danas na tržnicu podijeliti ruže i na neki način upozoriti sugrađane da postoje invalidi rada, da postoje ljudi koji imaju ove poteškoće.
Svoju senzibiliziranost za problem Downova sindroma župan Ivo Žinić je pokazao i na međunarodno prihvaćen simbolički način. 21. ožujka i njegove su čarape bile raznobojne.
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd