• 044 500 330

Arhiva objava

Mikroskop za Osnovnu školu Komarevo

Udruga ratnih veterana 57. samostalnog bataljuna „Marijan Celjak“, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata-Gradski ogranak Sisak-Temeljni ogranak „Mato Barić“ Komarevo i sisački ogranak Udruge Hrvatski domobran, organizirali su u povodu 26. obljetnice izlaska prvih hrvatskih dragovoljaca na sisačku bojišnicu znanstveno-edukativni skup „Priča o mikroskopiji: kako steći nove spoznaje pogledom kroz objektiv“. Prije početka skupa u prostoru Državnog arhiva u Sisku, sudionici i organizatori su učenicima Osnovne škole Komarevo darovali svjetlosni mikroskop.
Župan je podsjetio na povezanost znanosti i obrambenih napora Republike Hrvatske: „Jedan vrlo zanimljiv događaj iz Domovinskog rata. Oružje, koje je ovdje bilo zaplijenjeno, neprijatelj je ostavio neupotrebljivo, a struka je učinila da se to oružje vrlo brzo upotrijebi. Hrvatska je u to vrijeme bila pod embargom, nije mogla nabaviti kvalitetno oružje, pa su upotrijebili plemeniti plin argon iz Željezarinog mikroskopa i stavili ga u te amortizere i time ih osposobili.
Komarevo, kao simbol obrane u Domovinskom ratu, doista zaslužuje ovakvu pažnju. Danas ljudi, koji se bave znanošću, pokušavaju pomoći ovom kraju, ovoj školi. I darovanje ovog mikroskopa sigurno će pomoći da učenici ove škole mogu razvijati svoje sposobnosti. Došao sam ovdje kako bih pozdravio, zahvalio na ovoj donaciji, a na neki način i uputio čestitku svim braniteljima koji su ovdje prisutni i zahvalu za sve što su učinili. To je nešto čega se uvijek moramo sjetiti, jer da nije bilo branitelja ni mi danas ne bi bili u ovoj školi. Hvala svima i želim da se i ubuduće nađemo na ovakvim mjestima, ne samo u Komarevu, nego diljem obrambene crte koja je bila u Domovinskom ratu.“


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd