• 044 500 330

Potpore obrtnicima

Na osnovu provedenih Javnih poziva stvorene su pretpostavke za dodjelu ovogodišnjih potpora SMŽ po projektima:

  • TRADICIJSKI I UMJETNIČKI OBRTI – 2015 i
  • KAPITALNE POMOĆI ZA NOVE INVESTICIJE U PROIZVODNJI – 2015.

Cilj projekta TRADICIJSKI I UMJETNIČKI OBRTI je kroz dodjelu bespovratnih financijskih potpora doprinijeti očuvanju opstojnosti ove grupacije obrta koji osim gospodarskog imaju i šire kulturološko značenje (grupaciju od 46 različitih vrsta obrta).


Cilj projekta KAPITALNE POMOĆI ZA NOVE INVESTICIJE U PROIZVODNJI je financijskom potporom poticati obrte i mikrotrgovačka društva(do 10 zaposlenih) koji se bave proizvodnom djelatnosti na kapitalna ulaganja u nabavku strojeva, uređenja, opreme ili za izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju poslovnih prostora kako bi na taj način jačali svoju poslovnu konkurentnost.


Ugovore o dodjeli potpora ukupno (po oba projekta) potpisali su u srijedu, 3. lipnja 2015. godine, u prostoru Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije u Sisku, župan Ivo Žinić i 53 korisnika potpora.


„Ovim mjerama nastojimo sačuvati vašu proizvodnju koja je bitna. Obrtništvo je jedan od bitnih krvotoka gospodarstva ove županije i zato želimo pomoći koliko možemo. Ovdje se radi o tradicijskim i umjetničkim obrtima koji zavređuju daleko veću pozornost društva, međutim situacija nije dobra već dugi niz godina. Vi koji živite od svog rada najbolje znate s kojim se teškoćama svakodnevno susrećete,“ rekao je župan u ovoj prigodi.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd