• 044 500 330

Osmi dani bana Jelačića i poštara Klempaja [foto]

Ovo sjećanje na događaj iz davne povijesti, dan kad je baš u Lekeniku poštar Josip Klempaj uručio Jelačiću carski dekret kojim je on imenovan hrvatskim banom, turistički djelatnici Lekenika vrijedno obilježavaju i stvaraju iz povijesnog događaja turistički proizvod.
U petak, 29. svibnja 2015. godine, manifestacija je otvorena svečanim programom u kojem su nastupile i pjevačice petrinjskog Petrusa, dok je povijesnu crticu o banu Jelačiću i poštaru Klempaju ispričao profesor Stipica Grgić. Otvorenje je obilježila i humanitarna aukcija slika.
Organizator ove manifestacije je Turistička zajednica Općine Lekenik uz suorganizaciju SOS Dječjeg sela Lekenik.
U humanitarno aukciji sudjelovala je i zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević: „Sisačko-moslavačka županija se već više puta uključila u akcije SOS Dječjeg sela Lekenik, pa smo se normalno uključili i u ovu akciju „Brižan dom za svako dijete“ (kojoj je prihod aukcije namijenjen). Naravno da nam je izuzetno bitno da svako dijete raste u najboljim mogućim uvjetima, zato smo akciju i podržali. Posebno želim zahvaliti svima koji su donirali svoje slike i na taj način pomoći ovoj akciji,“ rekla je zamjenica župana, koja je zahvalila i načelniku Općine Lekenik i Turističkoj zajednici Općine Lekenik na realizaciji ove manifestacije.

 


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd