• 044 500 330

Utrka solarnih automobila

Pozivu na prvu izložbu električnih automobila u Sisku odazvali su se gotovo svi uvoznici ili zastupnici električnih i hibridnih automobila, dok utrka solarnih automobila, koja će ove godine doživjeti svoje treće izdanje sve više raste po broju i kvaliteti sudionika. Ove će godine nastupiti solarni automobili deset strukovnih škola iz Hrvatske, od čega su tri škole iz Sisačko-moslavačke županije, Tehnička škola Sisak i Tehnička škola Kutina nastupile su i na prve dvije utrke, dok Srednja škola Novska ove godine nastupa prvi put.
O svemu se ovome govorilo na konferenciji za novinare koju je zamjenik župana Marin Piletić održao u velikom kabinetu sjedišta SMŽ u Sisku u četvrtak, 28. svibnja 2015. godine.
Uz Piletića i stručne suradnike iz Županije, ovom su obraćanju javnosti nazočili i ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović i učenici, Mislav Blečić, vozač solarnog automobila Tehničke škole Sisak i Saša Momčilović, član ekipe Tehničke škole Sisak.
Zamjenik župana je rekao kako ovaj projekt vrlo jasno predstavlja nastojanja Županije: „Cilj nam je da, u suradnji s našim odgojno-obrazovnim institucijama, mislim pri tom u prvom redu na škole, postignemo jedan zajednički efekt prijave na EU programe. Škole su stabilni sustavi, s redovitim izvorom financiranja i imaju kapaciteta sa svojim stručnim kadrovima da zaista odrade lavovski dio posla, da sve što se može aplicirati u suradnji s osnivačem, Sisačko-moslavačkom županijom, to i učine.“
Piletić je naveo i dodatni benefit od ovog i njemu sličnih projekata: „To je svakako da kroz ovakve projekte naši učenici imaju prilike raditi na nečem inovativnom, imaju prilike proširiti svoja znanja, a sudjelujući u ovim programima Europske unije naši profesori imaju priliku steći međunarodno iskustvo i dodatno se usavršiti.“
Sisačko-moslavačka županija redovito podržava ovakve programe, rekao je zamjenik župana Marin Piletić.


 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd