• 044 500 330

Potencijal bioplinskih postrojenja u hrvatskom poljoprivrednom sektoru

Zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević, koja je također sudjelovala u prezentaciji, u uvodu je, uz ostalo rekla: „Meni je drago da Sisačko-moslavačka županija prepoznaje vrijedne projekte, pa tako i ovaj priručnik. Želimo da naši poljoprivrednici dobiju nova znanja, da saznaju koliko su važni obnovljivi izvori energije, te da se lanac ne prekida kod onoga što su poljoprivrednici do sada smatrali otpadom, nego da tu treba krenuti jedan novi ciklus.“
Priručnik je izrađen u okviru provedbe projekta INEMAD, financiranog
sredstvima EU programa FP7 (7th Framework Programme for Research and Technological Development), a kojeg provodi Sisačko - Moslavačka Županija u suradnji s partnerima iz 13 različitih institucija (sveudilišta, istraživački centri, mala i srednja poduzeća, predstavnicilokalnih zajednica) iz osam europskih zemalja (Belgija, Francuska, Njemačka, Nizozemska,Danska, Bugarska, Mađarska i Hrvatska).
Cilj promocije je poljoprivrednike iz stočarskog i ratarskog sektora, kao i sve ostale
zainteresirane, pobliže upoznati s načelima procesa anaerobne digestije kao osnove zaproizvodnju bioplina. Priručnik donosi i konkretne primjere poljoprivrednih farmi kojeuspješno vode bioplinsko postrojenje. U konačnici, poljoprivrednicima je dan pregledzakonodavnog okvira koji trenutno vrijedi za energetske projekte, te financijskih potpora kojemogu koristiti prilikom pripreme projekata ove vrste.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd