• 044 500 330

Humanitarno-sportski spektakl u Sisku [foto]

Utakmici je prethodilo polaganje vijenaca na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku, gdje su izaslanstva Hrvatskog nogometnog saveza, Sisačke biskupije, na čelu s biskupom Vladom Košićem i izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije, župan Ivo Žinić i zamjenici Anita Sinjeri-Ibrišević i Marin Piletić, odali počast nekadašnjem predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza i prvom sisačko-moslavačkom županu Đuri Brodarcu i legendi sportskog novinarstva Branku Kanižaju.
Na gradskom stadionu je prije susreta održan okrugli stol na kojem je Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika predstavila svoj rad. Nakon susreta svi su sudionici u sisačkoj katedrali nazočili svetoj misi zahvalnici i još se jednom okupili na svečanoj večeri u Hotelu Panonija, gdje su razmijenjeni darovi u sjećanje na ovaj susret.
A što se konačnog rezultata nogometne utakmice tiče pošteno je reći da je apsolutni trijumf, veliku pobjedu, ostvarila humanost i zajedništvo, sav je prihod od ovog spektakla namijenjen Biskupijskoj zakladi „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“ , koju je 2010. godine utemeljio biskup sisački Vlado Košić sa svrhom stipendiranja uspješnih studenata u potrebi s područja Sisačke biskupije.


 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd