• 044 500 330

Sporazum o gradnji magistralnog cjevovoda Petrinja-Lekenik

Dužina cjevovoda je 18 km, a gradnja će biti financirana sredstvima Europske unije do 70 %, 20 % bi bila sredstva države, a preostalih 10 % su sredstva lokalne zajednice.
Župan Žinić je pozdravio i ovaj, kao i svaki projekt suradnje na zajedničko dobro: „Ovaj je projekt bitan prije svega za razvoj Grada Petrinje i Općine Lekenik, ali itekako je bitan za Sisačko-moslavačku županiju,“ rekao je župan koji je zamisao podržao od samog početka, potpora županije je neupitna. „Vjerujem da će ovaj projekt biti odobren, jer je on stvarno projekt bitan za razvoj ovog područja, za razvoj turizma, za razvoj gospodarstva.“
Petrinja s pravom nosi naziv lidera u opskrbi vodom naše županije, rekao je Žinić, koji smatra da ovaj projekt treba i proširit u budućnosti, i prema gradu Glini i nekim drugim jedinicama lokalne samouprave u Pounju.
Župan je najavio i radni sastanak s petrinjskim gradonačelnikom, na kojem će se razgovarati o suradnji i projektima koji imaju zajednički značaj.
„Smjer kojim ide Županija, a vjerujem da je to smjer i jedinica lokalne samouprave, je razvoj poljoprivrede i turizma, a da bi mogli razvijati te grane potrebna je suradnja i potrebni su ovakvi projekti.“ – zaključio je župan koji očekuje brzi razvoj i dovršetak magistralnog cjevovoda Petrinja-Lekenik.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd