• 044 500 330

Mladi virtuozi iz Novske na prijmu kod župana [foto]

Župan je mladim glazbenicima i njihovim učiteljima čestitao na vrijednim rezultatima: „Vi ste predstavljali svoj grad Novsku i našu županiju na raznim natjecanjima i ostvarili vrlo zapažene rezultate u kategorijama u kojima ste nastupali.“.
Župan je čestitao i onima koji su omogućili da mladi ljudi imaju tako dobre uvjete za svoj razvoj: „Naravno da čestitam Vama, profesorima i nastavnicima koji usmjeravate i obrazujete ove mlade talente.“.
Ravnateljica Uroić je zahvalila županu i zamjeniku što su ih primili, ali nije zaboravila zahvaliti ni svim učenicima i profesorima Glazbene škole u Novskoj.
Sebastian Debeljak je, osim državne nagrade, osvojio i prvu nagradu na jednom od najprestižnijih europskih natjecanja mladih klavirista u organizaciji EPTA-e (Europske udruge učitelja klavira), što se dogodilo prvi puta u povijesti Glazbene škole u Novskoj.
Zamjenik župana Marin Piletić, dobro poznaje mlade glazbenike iz svoje rodne Novske: „Sebastian kad ide iz škole kući svira imaginarni klavir, Antonio je pravi sin svoga oca, sluša zvuke tambure od rođenja.Marku je također cijela obitelj posvećena glazbi i folkloru. Ne znam zapravo jesu li dečki prije naučili svirati bisernicu ili govoriti!“.
Župan, koji je gostima poklonio monografiju „Sisačko-moslavačka županija – Zelenoplava zipka Hrvatske“, na kraju je ovog prijma izrazio želju da mladi virtuozi nastupe i na najsvečaniji dan naše županije, u srijedu 11. lipnja 2015. godine, kad će svečanom sjednicom Županijske skupštine biti obilježen Dan Sisačko-moslavačke županije.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd