• 044 500 330

Radni posjet Općini Lekenik [foto]

Najprije je u općinskoj vijećnici održan radni sastanak, nakon kojeg je uslijedio posjetOŠ Mladost Lekenik, Dječjem vrtiću Lekenik i SOS Dječjem selu Lekenik.
U Lekenik smo došli ispunjavajući naš plan obilaska jedinica lokalne samouprave, rekao je župan Ivo Žinić: „Na radnom sastanku smo razgovarali o čitavom nizu tema.“ Razgovaralo se o Osnovnoj školi mladost, kao i područnim školama na području općine Lekenik, koje imaju određenih problema. Župan je još jednom istaknuo kako je Sisačko-moslavačka županija apsolutno protiv naplate cestarine na dijelu nedovršene autoceste: „Koja, neka me nitko krivo ne shvati, vodi od nikuda nikamo.“ Župan je rekao kako je to zajednički stav i Županije i lekenika i Grada velike Gorice.
Općina Lekenik je proživjela strašne poplave tijekom prošle godine i na prevenciji opasnosti će se zajednički raditi, sustav obrane od poplave mora se kvalitetnije riješiti. Isto tako će Županija pomoći u realizaciji projekta spoja Lekenika na Regionalni vodovod Petrinja.
U planu i programu Županijskih cesta za ovu su godinu predviđene za sanaciju, odnosno modernizaciju dvije ceste na području Općine Lekenik, u Lekeniku i Gornjem Vukojevcu. Tu je i jedina državna cesta u RH koja nije asfaltirana, Letovanić-Pokupsko. Zajedno će pokušati riješiti i most na Hotnji, rekao je župan.
Područje u kojem Županija može puno pomoći jest priprema projekata u poljoprivredi, turizmu, župan je ponudio pomoć SI-MO-RA-e, županijske razvojne agencije.
Problem je i s prijevozom učenika iz udaljenih, rijetko naseljenih mjesta Pokuplja, rješenje će također tražiti zajednički.
Pomoć mogu očekivati i ambiciozni turistički projekti Općine Lekenik, a tu je župan dodao i kako zapravo treba povezati kompletnu turističku ponudu Sisačko-moslavačke županije, ponuditi zahtjevnim turistima zaokružen i cjelovit proizvod, što je područje u kojem je moguće ostvariti velike pomake.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd