• 044 500 330

Projekt „Izjednači“

Ovaj se projekt provodi u Sisačko-moslavačkoj županiji s ciljem unaprjeđenja sustava podrške djeci s teškoćama u razvoju najranije dobi (od 0 do 6 godina) u njihovim lokalnim zajednicama.
Projekt je predstavila predsjednica HURID-a, prof. dr. sc. Marta Ljubešić u interaktivnom predavanju s nazivom „Rana intervencija u djetinjstvu – što želimo postići projektom „Izjednači““.
Događanju u „Različku“ nazočila je programska voditeljica UNICEF-a Đurđica Ivković.
Potporu Sisačko-moslavačke županije ovom izuzetno važnom projektu svojom su nazočnošću iskazali i župan Ivo Žinić i njegova zamjenica Anita Sinjeri-Ibrišević.
„Ovaj je projekt i te kako bitan za razvoj našeg društva,“ rekao je u ovoj prigodi župan Žinić: „Mi, kao županija, dajemo mu apsolutnu potporu. Mnogi problemi, koji su možda neprepoznati u toj najranijoj dobi, kasnije stvaraju daleko veće poteškoće. Cilj nam je svima, ne samo Županiji, ja bih ovo proširio i na jedinice lokalne samouprave, poboljšati suradnju sa svima koji skrbe o djeci od najranije dobi.“
Župan je iskazao vjeru kako će današnje, inicijalno predavanje pomoći ljudima koji se ovim područjem bave prepoznati određene simptome. Angažman i suradnja Sisačko-moslavačke županije su neupitni: „Kao županija, koja vodi brigu o odgoju, obrazovanju i zdravlju mladih uključit ćemo se i u ovaj segment, a želim zahvaliti, prije svega UNICEF-u koji je puno radio u prevenciji i uopće puno pomagao ovu županiju. Vjerujem u jednu kvalitetnu suradnju i da će ovo biti početak jedne nove priče.“


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd