• 044 500 330

Potpisan ugovor o izgradnji elektrane na biomasu BE-TO Sisak

Sirovina za BE-TO Sisak biti će šumska biomasa, a dobavu šumske biomase u količinama i kvaliteti koje će osigurati pouzdan rad postrojenja HEP je osigurao potpisivanjem dugogodišnjeg ugovora o dobavi drvne sječke. Izgradnja BE-TO Sisak započet će u jesen 2015. a pokusni rad početkom 2017. godine. Ishođenje uporabne dozvole i primopredaja postrojenja očekuje se u proljeće 2017. godine.
Ugovor su potpisali u ime HEP-a d.d. predsjednik Uprave Perica Jukić u ime konzorcija izvođača (nizozemska tvrtka HOST i Đuro Đaković Holding), predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga Tomislav Mazal. Cijelom je događanju i potpisivanju ugovora nazočio i Marin Piletić, zamjenik župana SMŽ.
„Ovo je jedna uspješna priča!“, rekao je zamjenik župana Marin Piletić koji je nazočio potpisivanju: „Sisačko-moslavačka županija nije područje na kojem možete uvijek čuti loše vijesti. Uz kogeneracijsko postrojenje koje će ovih dana biti završeno u Glini, zaista nam je zadovoljstvo čuti da i Hrvatska elektroprivreda ima slične investicijske planove i da ćemo do 2017. godine imati u pogonu još jedno postrojenje na biomasu.
Ono što veseli nas kao predstavnike županijske vlasti jesu nova radna mjesta, energetska neovisnost Republike Hrvatske, koju smo zapravo potpisali prilikom ulaska u Europsku uniju.“


 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd