• 044 500 330

Izbor najuzornije hrvatske seoske žene za Sisačko-moslavačku županiju


Najuzornija hrvatska seoska žena može biti žena starija od 25 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela, u svojoj sredini je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a koja do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Na temelju prijave, posjeta gospodarstvu i kućanstvu, te na samom natjecanju ocjenjuje se pet skupina pitanja odnosno statusa, kriterija:

a) Opći status žene: bračno stanje, završena škola, životna dob, brojnost djece i
obitelji, veličina poljoprivrednog gospodarstva,
b) Posebni status žene: dodatna edukacija, poduzetnost, izrada tradicijskih proizvoda, kulturno-umjetnički rad, društveno-humanitarni rad, dosadašnja priznanja,
c) osobni tržišni proizvod po izboru kandidatkinje,
d) ocjena uređenosti kućanstva i gospodarstva, te gostoljubivost i
e) ocjena općeg dojma na samom izboru. Posebni Ocjenjivački sud provodi natjecanje i ocjenjivanje, te izabire i proglašava Najuzorniju hrvatsku seosku ženu i Prvu i Drugu pratilju najuzornije hrvatske seoske žene za Sisačko-moslavačku županiju...


Ukoliko smatrate da ste moguća kandidatkinja za Izbor, a sukladno gore navedenim kriterijima, molim da dostavite prijavu do 30. travnja 2015. godine u Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Sisačko-moslavačke županije.
Sve daljnje informacije možete dobiti na br. tel.: 550-215 i 550-238, a osoba za kontakt u Sisačko-moslavačkoj županiji je Tihana Likarević.

Prijavni obrazac

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd