• 044 500 330

Posjet Općini Velika Ludina [foto]

Obilazak je završen posjetom tvrtki Fragaria d. o. o. u obližnjem Katoličkom Selišću, gdje su župan i dožupan imali prigodu upoznati se s poslovanjem i problemima ove voćarske tvrtke.
„Drago mi je da je i u ovom projektu sudjelovala županija“, rekao je u Fragariji župan Ivo Žinić: „Ono što je bitno istaknuti, iz razgovora s vlasnikom vidjeli smo da je ovdje problem navodnjavanja, jest da Županija zajedno s Hrvatskim vodama radi na jednom projektu navodnjavanja, idejni projekt trebao bi biti gotov do kraja ove godine.“
Riječ je o navodnjavanju 480 hektara poljoprivrednih površina, koje su pretežito zasađene voćem.
Razgovaralo se i o problemu državnog zemljišta, koje trenutno nije u funkciji, koje je napušteno, a ima potrebe za sadnjom novog voća i jagoda, gdje bi se kroz povećanu proizvodnju moglo još više osvojiti strano tržište.
Tema koje je bitna za Veliku Ludinu uz razvoj poljoprivrede je turizam, što je jedna od strateških odrednica Sisačko-moslavačke županije. Općina Velika Ludina ima još jedan problem koji će županija, s Općinom u suradnji, pokušati riješiti, a to je pravična naknada za skladištenje plina u podzemnom skladištu plina Okoli.
Zajednički projekti na sanaciji odnosno izgradnji županijskih i lokalnih cesta na području Općine Velika Ludina isto tako predstavljaju područje suradnje, koje apsolutno neće biti zanemareno, zaključio je Žinić.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd