• 044 500 330

Veleposlanik Republike Slovačke u Sisku i Petrinji [foto]

Domaćin, župan Ivo Žinić sa zamjenikom Marinom Piletićem, iskazao je veliko zadovoljstvo ovim posjetom, koji za cilj, kako je rekao župan, ima proširiti izuzetno kvalitetnu suradnju na kulturnom polju i na područje gospodarstva. Na tom je tragu u utorak održan i radni sastanak predstavnika slovačkog veleposlanstva i predstavnika gospodarstva Sisačko-moslavačke županije, kojem su uz županijske dužnosnike i goste iz Slovačke nazočili i predsjednik i direktorica HGK Županijske komore Sisak, Boris Mesarić i Brankica Grd, zatim predsjednik Obrtničke komore SMŽ Adolf Cvanciger i direktor SI-MO-RA-e, županijske razvojne agencije Mario Čelan.
Ovaj radni posjet, od kojeg obje strane očekuju mnogo veleposlanik je u društvu župana i svih njihovih suradnika nastavio u Petrinji, gdje je obišao renomiranu tvrtku Gavrilović d. o. o.
„Razgovarali smo o mogućnostima Sisačko-moslavačke županije, koja ima određeni potencijal. S te strane zanimalo nas je koja bi to suradnja bila moguća“, rekao je župan nakon obilaska Gavrilovićevih pogona. Župan je još jednom progovorio i o potencijalu Banovine za stočarsku proizvodnju i aktiviranje tog potencijala za potrebe mesne industrije.
Plod ovog susreta, rekao je župan, jest i nastavak razgovora: „Mi smo dogovorili jedan susret naše županije sa županijama iz Slovačke, gdje bi mi predstavili gospodarski našu županiju, a vjerujem da će dio tog predstavljanja biti i tvornica Gavrilović.“
Njegova ekselencija Juraj Priputen zahvalio je županu na tome što mu je, dolaskom u petrinjsku tvornicu, pokazao da se može raditi i zapošljavati, a o gospodarskoj suradnji sa subjektima s područja Sisačko-moslavačke županije rekao je kako posve sigurno ima prostora za njeno proširenje i na tom će se intenzivno raditi u budućnosti.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd