• 044 500 330

Sisačka HVIDR-a obilježava 20. obljetnicu VRA Bljesak

Sisačka HVIDR-a ovim natjecanjem godinama obilježava obljetnice Vojnoredarstvene akcije Bljesak, a ovogodišnja, 20. obljetnica, svakako je posebno vrijedna prigoda.
Župan Ivo Žinić, koji se odazvao pozivu predsjednika Udruge Stjepana Lugarića i nazočio otvaranju, pa i bacio prvu kuglu natjecanja, čestitao je HVIDR-i na organizaciji ovakvog natjecanja i druženju invalida domovinskog rata i građana: „Bitno je reći da nisu naši branitelji i invalidi teret ovom društvu, nego su ljudi koji su svakako najzaslužniji za slobodu koju danas uživamo. I ovo je natjecanje prilika da se to posebno istakne.“
Bljesak, akcija u kojoj je oslobođena Zapadna Slavonija, mora biti zapamćen, rekao je župan. Županija će trajno pomagati ovakve i slične programe udruga proisteklih iz Domovinskog rata, posebice one koje su predviđene za edukaciju najmlađih, na kojem je polju sisačka HVIDR-a izuzetno aktivna: „I županija kreće u takav jedan veliki projekt „Banovina, junačko srce Hrvatske“, koji će objediniti ne samo kulturno-povijesni turizam, nego i evociranje uspomena na Domovinski rat, na neke davno zaboravljene bitke, poput Gvozdanskog, Zrina. To naša djeca moraju znati!“ – rekao je župan i najavio kako će u projekt biti uključena i HVIDR-a i druge udruge s našeg područja kako bi zajedno na njemu radile.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd