• 044 500 330

Svjetski dan zdravlja

Ravnatelj ove ustanove dr. Inoslav Brkić podsjetio je kako se Svjetski dan zdravlja ove godine obilježava pod motom „Sigurna hrana od polja do stola“, što pokazuje koliko je važno kontrolirati hranu. Naglasak je i na zdravoj hrani, pogotovo kad govorimo o prehrani najmlađih.
Župan Ivo Žinić je sa zadovoljstvom komentirao saznanja do kojih su on i njegov zamjenik došli u izravnom kontaktu s djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije: „To je meni, kao čelniku SMŽ i te kako dobra podloga za kreiranje određenih mjera. Naravno da mi ne možemo samostalno sve učiniti, doprinijeti svojim utjecajem da se zdravo i kvalitetno hranimo. Mi možemo promijeniti i neke navike i u dječjim vrtićima i u školama, ali vidljivo je da hrana na naše tržište dolazi odasvud, neka kontrolirana, neka ne i sobom nosi mnogo sastojaka štetnih po zdravlje.“ Sve je ovo, rekao je Žinić, na tragu županijskog projekta želje da veći dio hrane koju trošimo proizvodimo ovdje: „Program razvoja poljoprivrede u našoj županiji zasigurno će doprinijeti da imamo kvalitetniju i zdraviju hranu. A na nama je da i poljoprivrednike educiramo.“
Župan je iskazao uvjerenje da smo blizu vremenu kada će se na sasvim drugačiji način proizvoditi hrana. Područje naše županije vrlo je povoljno za ekološku proizvodnju i to treba iskoristiti.
„Ono čemu ćemo posvetiti posebnu pozornost u našoj županiji je da kroz školske kuhinje uvedemo topli obrok, zajedno s jedinicama lokalne samouprave i te kako moramo na tome inzistirati.“ – zaključio je župan.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd