• 044 500 330

Dan narcisa i Nacionalni dan invalida rada

Prostor tržnice Kontroba ugostio je i članstvo Udruge invalida rada grada Siska, koje je na svom štandu obilježilo „Nacionalni dan invalida rada“.
Obje udruge i manifestacije obišla je zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević: „Sisačko-moslavačka županija svakako prepoznaje inicijativu žena iz Udruge žena liječenih od bolesti dojke Sisak. To je naša stvarnost, pred kojom ne smijemo zatvarati oči. Trebamo svi pokazati koliko smo humani. U RH još nije u dovoljnoj mjeri riješeno pitanje prepoznavanja ove tematike i osvješćivanja javnosti u svezi bolesti raka dojke. Čak dvije i po tisuće žena godišnje oboli od raka dojke, a tisuću ih umire.“
Stoga svi zajedno trebamo poduzeti što veći napor kako bi se svjesnost kod ljudi o ovome problemu proširila te spoznali izuzetnu važnost preventive i ranog otkrivanja bolesti.
Nakon razgovora s predsjednicom Udruge invalida rada grada Siska Brankom Pažur, kojoj je predala donaciju SMŽ stotinu crvenih ruža, zamjenica župana je rekla: „Ovakva inicijativa predstavljanja u javnosti je izuzetno bitna, jer invalidi rada često i ne znaju kome se trebaju obratiti, gdje potražiti pomoć.“
Obilježavanje Nacionalnog dana invalida rada, rekla je Anita Sinjeri-Ibrišević, prigoda je da se javnost upozna s aktivnostima udruge i s načinom kako se oni uključuju u društvo i rješavanje njihovih problema.

 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd