• 044 500 330

Tribina Foruma hrvatskih integracija [foto]

Tema tribine bilo je masovno iseljavanje iz Republike Hrvatske, opasan trend demografskog pada i odnos RH prema Hrvatima izvan domovine.
Kao osobni izaslanik hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović tribini je nazočio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.
Svojstvo izaslanika, prvog kojeg je za to ovlastila novoizabrana predsjednica, Ivo Žinić vidi kao veliku čast i obvezu: „Moram isto tako izraziti zadovoljstvo da je predsjednica prepoznala da može mene ovlastiti da je dostojno predstavljam ovdje u Sisku. Predsjednica je vrlo zainteresirana za teme ove tribine i ovlastila me je da pošaljem jednu jasnu poruku stanovnicima SMŽ da je predložila premijeru da na jednoj od sljedećih sjednica bude tema nužna promjena loše populacijske politike u Hrvatskoj i demografski pad stanovništva.“
Stanje u našoj županiji župan vidi teškim, pa je rekao i: „Nije slučajno izabran Sisak i Sisačko-moslavačka županija. Nije ovdje problem samo gospodarstvo, nas muči problem isti problem kao i RH: premalo se djece rađa, a sve više starijih umire. Bez značajnog zaokreta to nećemo moći promijeniti. Ovo je prilika da možda Sisak bude ta prekretnica i da je došao taj trenutak kad trebamo itekako promijeniti razmišljanja.“
Župan je podsjetio kako je on o istom problemu govorio i u svojoj kampanji te da samo zajedničkim pristupom svih političkih snaga i u ovoj državi i u Županiji možemo ovu sliku promijeniti.

 
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd