• 044 500 330

Županov pehar 2015. [foto]

Priznanja su, u dvije kategorije, amatera i profesionalaca, vinarima dodijelili: za treća mjesta gradonačelnik popovače Josip Mišković, za druga mjesta zamjenica župana Anita Sinjeri-ibrišević, a najboljima, pobjednicima u obje kategorije, prijelazne pehare i pehare u trajno vlasništvo dodijelio je župan Ivo Žinić.
Župan je podržao inicijativu da se ova manifestacija obnovi: „Smatrali smo da je to jedna dobra manifestacija kojom smo ujedinili naše vinare. Šteta je što je ona jedno vrijeme bila prekinuta. Smatrali smo da je ovo pravi trenutak da se ona ponovno pokrene i gledajući koliko se vinara prijavilo, koliko je vina ocjenjivano, vidimo da postoji jako velik interes. To nije ni čudno, jer na području SMŽ imamo puno vinara, pogotovo ovdje na području Moslavine, ali i na petrinjskom, glinskom području, u Pokuplju. Imamo puno kvalitetnih vina, ne samo autohtone sorte škrlet, nego i drugih kao što su dišeća ranina ili moslavac. To su sorte koje pokušavamo revitalizirati. Mislim da smo sa škrletom uspjeli. SMŽ je kroz poticajne mjere, najprije nabavke sadnog materijala, loznih cjepova, pomogla da imamo ovoliko puno kvalitetnih vinara i kvalitetnog vina.
U konačnici, ovako je izgledao poredak najboljih vinara, proizvođača škrleta, uz napomenu da su ocjenu, uz stručnu pomoć profesora Edija Maletića s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, dali sami vinari.

Županov pehar – amateri:
1. Mladen Šimanović – Udruga vinogradara i voćara “Sveti Bartol” Letovanski Vrh
2. Zoran Jančar – Udruga voćara i vinogradara “Lujo Miklaužić” Kutina
3. Adolf Cvanciger – Udruga voćara i vinogradara “Škrlet” Popovača

Županov pehar – profesionalci:
1. Damir Košutić – Udruga voćara i vinogradara “Lujo Miklaužić” Kutina
2. Tomislav Trdenić – Vinarija Trdenić
3. Vlado Kašner – Vinarija Kašner


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd