Otvoreno pismo župana Ive Žinića predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću

Takva je politika to nerazumnija jer su i HPB i Petrokemija državne tvrtke, pa se i na ovom primjeru jasno vidi da Vašoj Vladi, blago rečeno, očuvanje radnih mjesta nije prioritet.
Činjenica da Uprava i Nadzorni odbor Petrokemije d.d. Kutina već mjesecima bezuspješno pokušavaju uspostaviti dijalog s predsjednikom Uprave HPB-a kako bi se pronašlo rješenje za dugove - koje, valja naglasiti, nitko ne osporava - još jasnije dokazuje potpunu nezainteresiranost Vlade RH za spas jedine hrvatske tvornice mineralnih gnojiva.
I činjenica da već mjesec i pol dana ignorirate moje pozive na tematsku sjednicu Županijske skupštine o teškome gospodarsko-socijalnom stanju u Sisačko-moslavačkoj županiji - na kojoj bismo tražili rješenja za opstanak Rafinerije, Petrokemije i Siscije - svjedoči o Vašoj potpunoj nebrizi za probleme u ovom dijelu Lijepe Naše.
Gospodarstvo Sisačko-moslavačke županije, naime, urušava se i zbog nerješavanja problema Rafinerije, a i tekstilna industrija Siscia ne može ući u predstečajnu nagodbu upravo zbog opstrukcije dviju državnih institucija. Na taj način, gospodine premijeru, samo nastavljate s pustošenjem naše županije koju je 10 godina uništavala i pljačkala Vaša dugogodišnja stranačka kolegica.
Zbog toga Vam još jednom, sada javno, upućujem poziv na tematsku sjednicu Županijske skupštine te apeliram da na stranu stavite uskostranačke interese i predizborna nadmudrivanja te se hitno uključite u rješavanje gorućih problema gospodarstva i svih građana ove županije.
S poštovanjem,

ŽUPAN SISAČKO-MOSLAVAČKI
Ivo Žinić, dipl. ing. arh.
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd