• 044 500 330

Nastavljena suradnja na projektu „Poduzetnički krediti“

U ovoj prigodi, kojoj je nazočila i zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević, župan je, uz ostalo, rekao: „Ovaj smo projekt pokrenuli u cilju stvaranja kvalitetnije poduzetničke klime i pomoći našim poduzetnicima, kako bi, u ova krizna vremena, mogli što lakše prebroditi tu krizu, a onda krenuti putem razvoja.“
SMŽ, kao nositelj projekta, s partnerima, trinaest gradova i općina i deset poslovnih banaka nastavlja projekt „Poduzetnički krediti“ i u ovoj godini. Župan je sa žaljenjem spomenuo i činjenicu da se Grad Sisak, kao najveći grad u županiji, nije uključio u projekt ove godine. S druge strane napomenuo je kako se ove godine projektu priključio Grad Glina, te pozvao i ostale da prihvate ovu suradnju: „Ako ima interesa i dalje stojimo na raspolaganju.“
Cilj projekta je omogućavanje povoljnijih poduzetničkih kredita, prvenstveno radi novih investicija. Korisnici kredita mogu biti mali i srednji poduzetnici, a to su: obrti, trgovačka društva i zadruge.
„U ovoj godini imamo na raspolaganju 62 milijuna kuna za ovu mjeru. Rok otplate je deset godina, s počekom od dvije godine. Kamatna se stopa kreće u visini od 6 do 8.75 %, a subvencije, koje zajedno udružujemo mi, Sisačko-moslavačka županija i jedinice lokalne samouprave se kreću od 2 do 5 %. Visina kredita nije ograničena, a natječaj će biti otvoren od sutra (27. veljače) do iskorištavanja sredstava“, rekao je župan. Najniža kamata, uz subvenciju SMŽ i jedinice lokalne samouprave, može biti i izuzetno povoljnih 1%.
U prošloj godini bilo je 30 zahtjeva, koji su zaprimljeni na povjerenstvu, odbijeno je pet, a na daljnju obradu bankama proslijeđeno je 25 zahtjeva. Banke su odobrile 18 kredita u ukupnom iznosu od preko 28 milijuna kuna.
„Kroz ove dosadašnje mjere, kroz odobrene kredite i zahtjeve u poslovnim bankama, planirano je da će se zaposliti 124 osobe“, dodao je Ivo Žinić.
Ovo je samo jedna od 12 mjera planiranih u ovoj godini, to je nešto što Sisačko-moslavačka županija ove godine može izdvojiti i u Proračunu je planirano 9.7 milijuna kuna za sve te mjere, kako bi se pomoglo poduzetnicima.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd