• 044 500 330

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske – ogranak Topusko [foto]

Temeljni program udruge je poziv svim maloljetnim Dragovoljcima koji su se odazvali domovini 1991. godine da se jave u Udrugu maloljetnih dragovoljaca domovinskog rata bez obzira na pripadnost HV-u, HOS-u, MUP-u, itd. Najveći im je problem da se ispravi nepravda jer po zakonu nisu priznati kao populacija branitelja. U vrijeme kad su njihovi vršnjaci polazili škole, oni su ratovali za Hrvatsku. Jedan od njihovih zahtjeva je i da im se, upravo zbog mladosti, prizna i 20% invalidnosti, što za ove hrabre ljude predstavlja više simboličku, nego materijalnu vrijednost. U udruzi pretpostavljaju kako je riječ o 2000 do 3200 ljudi, ali do konkretnih brojki nisu uspjeli doći.
U Petrinji je 2009. godine osnovana županijska podružnica Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske. Ova podružnica broji trideset i osam članova.
Ogranak Topusko, osnovan je 2009. godine. Danas ima 11 članova. Predsjednik ogranka je Željko Majstorić.
Zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević, koja je nazočila obilježbi u svom je prigodnom obraćanju, uz ostalo, rekla: „Ja sam izuzetno ponosna što imam čast biti danas ovdje s Vama. Vi ste napravili ono što je bilo najvažnije u devedesetim godinama, niste razmišljali da stavljate svoj domovini na raspolaganje, krenuli ste punim srcem, za lijepu našu Republiku Hrvatske. Kao što ste se Vi borili u devedesetima branitelji se na žalost i danas bore. Ja sam sigurna da će se i izboriti za ono što traže. Vama svakako želim da ministarstvo razumije Vaše probleme, da Vam nekom financijskom pomoći omogući završiti obrazovanje. Također želim i da ostvarite ovih 20% invalidnosti, što je jako bitno.“


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd