• 044 500 330

106 godina DVD Letovanić [foto]

Zahvalio je i svima koji su pomogli, Hrvatskoj vojsci, Caritasu sisačke biskupije, Crvenom križu, djelatnicima Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Hrvatskim vodama, Općini Lekenik, Sisačko-moslavačkoj županiji i brojnim drugim službama, ustanovama, udrugama i dobrim ljudima, koji su Letovaniću bili na pomoći kad je bilo najteže.
I župan Žinić je podsjetio kako je DVD Letovanić u protekloj godini odradio, uz pomoć svih navedenih, ogroman posao na suzbijanju i prevenciji, ali i saniranju šteta od poplave. Pohvalio je i dobru organizaciju vatrogasaca iz Letovanića koji su s malim sredstvima učinili velike stvari, odradili brojne aktivnosti.
Govoreći o prevenciji vodene opasnosti, župan je rekao: „Sve je spremno da se možemo boriti protiv vodene stihije, ali mislim da moramo prije svega voditi brigu o preventivi, a ne da moramo kasnije sanirati štete i posljedice koje nastaju od poplave. Radit ćemo jako puno u dogovoru s Hrvatskim vodama i mjerodavnim državnim ustanovama da napravimo jedan efektivni sustav obrane od poplave. I ovdje u Pokuplju i Posavini. To je nešto što mi moramo napraviti kako bi spriječili velike posljedice nastale upravo na ovom području.“


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd