• 044 500 330

Najavljen Prvi sajam ekoloških proizvoda SMŽ

Konferenciji za novinstvo je, uz predsjednicu Ekološke udruge Izvor Tihanu Veselić, kao i članove Svjetlanu Lenac i Milana Borojevića nazočila zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević, koja je i u ovoj prigodi potvrdila spremnost Županije za pomaganje proizvođačima, posebice onima s originalnim idejama: „Sisačko-moslavačka županija će svakako podržati rad ove udruge, koja djeluje od 2007. godine, iz jednostavnog razloga, a to je da je ekološka proizvodnja ono što je prepoznato na tržištu, ne samo u Hrvatskoj nego i u svjetskim razmjerima. Riječ je o kvalitetnom proizvodu koji vrlo lako pronalazi tržište.“
Ovi proizvođači ne uspijevaju količinom zadovoljiti potrebe tržišta, rekla je Sinjeri-Ibrišević, problem koji ostali nikako nemaju.
SMŽ potiče ekološku proizvodnju subvencioniranjem po hektaru, za ratarsku proizvodnju 500 kuna po hektaru, za višegodišnje nasade 2 500 kuna po hektaru, 50 kuna po pčelinjoj zajednici. U 2014. godini izdvojeno je milijun i 181 tisuća kuna za ekološku poljoprivrednu proizvodnju, što u usporedbi s ne tako dalekom 2005. godinom (64 000 kuna) predstavlja golem iskorak. Te je godine isplaćen poticaj devetorici korisnika, prema 164 korisnika u prošloj godini.
Zamjenica župana je za kraj pozvala sve građane u „zgradu Dunavskog LLoyda“ u Sisku (Rimska 28), u četvrtak, 19. veljače, od 15 do 20 sati, kako bi ne samo kupili zdrav, provjeren proizvod domaće produkcije, nego se i upoznali s proizvođačima, educirali se i zainteresirali se, u konačnici ne samo za konzumiranje nego i eventualno aktivno uključivanje u proizvodnju koja jamči sigurno tržište.
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd