• 044 500 330

Radni sastanak o sudbini Topuskog [foto]

Ovo je jedan u nizu sastanaka, rekao je župan, namijenjenih realnoj procjeni stanja i traženju putova oporavka za Lječilište Topusko i Top Terme Topusko: „Lječilište samo ima održivost i u ovim uvjetima, međutim Top Terme su stagnirale kroz dugi niz godina.“ Ipak, naglasio je Žinić, pod određenim uvjetima moguće je zadržati i ovu ustanovu i ovu tvrtku, bit će potrebno promijeniti način poslovanja. Treba povećati prihode i smanjiti rashode: „Ono što je bitno, moramo pojačati i menadžment Top Termi, kako bi posao mogao biti kvalitetnije odrađen.“ Jedan od zaključaka će svakako biti, najavio je župan, i imenovanje kriznog menadžmenta, koji onda u vrlo kratkom roku mora donijeti plan poslovanja.
„2015. je godina u kojoj moramo konsolidirati financijsko poslovanje. Otprilike, nedostaje na godišnjoj razini oko 6 milijuna kuna u Top Termama.“ Župan je rekao i kako je Županija u prošloj godini sufinancirala rad Lječilišta s oko 2 milijuna kuna. „Spremni smo i sada uložiti određena sredstva, koja su potrebna da bi mogli sanirati stanje, ali to nije dovoljno.“ U fazi formiranja je čitav niz mjera, rekao je župan, koje će javnosti biti predočene kroz dvadesetak ili mjesec dana. „Bitno je istaknuti i da pokušavamo pronaći izvore financiranja, povećati prihode kroz fondove Europske unije. Posebice bismo to mogli iskoristiti u proizvodnji povrća,“ dodao je Ivo Žinić.
Župan je zajedno sa zamjenicima i stručnim suradnicima iz Top termi i Lječilišta Topusko obišao cijeli kompleks u Topuskom, upoznao se još jednom sa realnošću ovog mjesta koje je nekad nosilo naziv „Kontinentalne Opatije“, a županijsko vodstvo sigurno želi poduzeti sve što je moguće da se taj status opet vrati u Topusko.



 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd