• 044 500 330

Župan Ivo Žinić sa suradnicima posjetio sisačku bolnicu

U pratnji sanacijskog upravitelja dr.sc. Miroslava Dubovečaka i voditeljice Odjela dr. Tajane Kožić-Andres župan je sa suradnicima obišao Odjel i upoznao se s radom. Tom prigodom pozdravio se i s mališanima koji su trenutno na bolničkom liječenju i darovao ih prigodnim poklonima.
Voditeljica Odjela dr. Kožić-Andres rekla je kako je djeci kada su bolesna, a i roditeljima, to vrlo veliki stres. Zdravstveni djelatnici tada nastoje omogućiti što bolje liječenje i što ugodniji boravak u bolnici. Odjel ima ukupno 22 kreveta, te se nastoji da djeca što kraće borave u bolnici odnosno da se liječenje obavlja kroz dnevnu bolnicu. Jako je veliki protok malih pacijenata kroz hitnu ambulantu, naročito vikendom, rekla je doktorica Kožić-Andres i dodala kako je oprema dobra, ali kako medicina svakodnevno napreduje treba razmišljati i o ulaganju u novu opremu.
„Provodimo sve smjernice svjetskih Udruga za liječenje malih pacijenata i kao što ste vidjeli ovdje danas nema puno djece, što je izvanredno. Mi liječimo pacijente kroz dnevnu ambulantu da smanjimo traume hospitalizacije, a ako do toga dođe postoje uvjeti da s djecom borave i roditelji“, rekao je sanacijski upravitelj bolnice dr.sc. Miroslav Dubovečak.
Župan Ivo Žinić, kao i svi zdravstveni djelatnici bolnice, prije svega zahvalio se organizatorima humanitarne akcije „Samo ljubav nije dovoljna...“ i predao donaciju Županije predstavnici organizatora Maji Markulin.
„Smatram da kao čelni čovjek Županije moram podržati ovakve akcije koje su hvalevrijedne. Uvjeti na Odjelu su donekle dobri, ali mislim da postoje mogućnosti da se poboljšaju. Uloga svih nas je da pomognemo i održali smo niz sastanaka kako bi bolnica napokon dobila središnji paviljon. Samo zajedničkim zalaganjem ćemo u tome uspjeti. Ne bi bilo dobro da se obistine izjave koje su prisutne u javnosti da će doći do gašenja i premještanja nekih Odjela. To je nešto o ćemu Županija, koja nije direktno nadležna jer je bolnica u sanaciji, mora voditi računa i moram naglasiti da je suradnja s bolnicom izvrsna. Danas smo ovdje i da damo potporu humanitarnoj akciji i donaciju predstavnicima organizatora, te na taj način pokazati da smo odgovorni za zdravlje naših mališana“, naglasio je uz ostalo župan Ivo Žinić.
Maja Markulin, predstavnica organizatora humanitarne akcije „Samo ljubav nije dovoljna...“, kojom se žele prikupiti sredstva za poboljšanje uvjeta boravka mališana na Odjelu za zdravstvenu zaštitu dojenčadi i djece, zahvalila se svima na dosadašnjim donacijama i pozvala na humanitarni koncert koji se održava danas u hotelu Panonija, s početkom u 19.30 sati.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd