• 044 500 330

Predstavljeni razvojni projekti Sisačko-moslavačke županije

U zadnja tri mjeseca, od kada je nova izvršna vlast u Županiji, ukupno ima 84 potencijalnih projekta za realizaciju. Pripremljeno je ukupno 27 projekta za financiranje, od čega njih 18 predstavljaja kratkoročne projektne ideje, a 39 dugoročne, izvijetio je župan Ivo Žinić te dodao kako je doslovno izvršena opća mobilizacija svih ljudskih potencijala unutar Županije, a i u trgovačkim društvima u njenom vlasništvu. Ovih dana raspisat će se i natječaj za prijem 29 vježbenika koji će također raditi na pripremi projekta.
Župan je informirao javnost i o službenom posjetu Republici Sloveniji gdje je zajedno s direktorom Županijske razvojne agencije Mariom Čelanom obišao nekoliko značajnih gospodarskih subjekata u Mariboru i Slovenskim Konjicama i dogovorio određene projekte. Cilj posjeta bio je prenošenje svih dobrih primjera u našu Županiju.
Direktor Županijske razvojne agencije SIMORA Mario Čelan izvijestio je kako je agencija, u samo mjesec dana, uspjela pripremiti 17 projekta i to: Promocija tekstilne industrije Županije, REGEA, Geotermalni izvor u Topuskom, Centar izvrsnosti, Ruralni razvoj, Osiguran otkup povrća, Osnivanje zadruge za otkup povrća, Trgovine lokalnih prehrambenih proizvoda, Pomoć novim obrtnicima, Promocija poduzetnika u Beču, Promocija poduzetnika u Sisku, Projekt Grad Velika Gorica i Požega, Projekt 50+nije minus, projekt Prizma Slovenija i Slovenske Konjice, Poljska agencija i Dan eko proizvoda.
Nakon detaljnog izvješća direktora Čelana, župan Ivo Žinić na kraju je istaknuo kako natpisi u medijima vezani za SIMORU, nakon ovakvog pozitivnog izvješća o radu, nemaju osnove.
Konferenciji za novinare nazočili su i zamjenici župana Anita Sinjeri-Ibrišević i Marin Piletić.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd