• 044 500 330

Prezentacija programa Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti

Prije upita, predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave, uvodne prezentacije održali su ministar Mihael Zmajlović i direktor Fonda Sven Mueller.
Riječ je o projektima zaštite okoliša i energetske učinkovitosti za koje je u 2015. godini predviđeno više od 600 milijuna kuna. Planira se objaviti 36 javnih poziva i natječaja kroz koje će se sufinancirati projekti sa 40 do 80% bespovratnih sredstava.
Ministar Zmajlović rekao je kako građani, u odnosu na prethodne godine, neće više zahtjeve podnositi putem Općina i Gradova, već izravno Fondu. Također je najavio i smanjenje dokumentacije potrebne za javljanje na natječaje.
Župan Ivo Žinić komentirao je predložene mjere i rekao kako ga veseli što ima dovoljno sredstava, te naglasio kako je Sisačko-moslavačka županija i prošlih godina iskoristila gotovo sve mogućnosti i sufinancirala veliki broj građana koji su podnijeli zahtjev. Također, smatra da centralizacija nije najsretnije rješenje jer neke jedinice lokalne i regionalne samouprave, među kojima je i Sisačko-moslavačka županija, imaju potrebne resurse i financijske kapacitete.
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd