• 044 500 330

Oživljavanje samo rukama

U ponedjeljak, 19. siječnja, u Ekonomskoj školi u Sisku, stručnom timu koji provodi edukaciju pridružili su se i župan Ivo Žinić i njegova zamjenica Anita Sinjeri-Ibrišević sa suradnicima.
Nazočili su uvodnom predavanju i demonstraciji temeljne tehnike oživljavanja osobe koja je u stanju srčanog zastoja, a župan je i sam, uz stručno vodstvo obnovio znanje iz oživljavanja.
Sisačko-moslavačka županija je ovaj projekt poduprla s trideset tisuća kuna, a župan Žinić je u ovoj prigodi rekao: „Drago mi je da smo počeli s akcijom koja je dosta bitna. Prema statistikama gotovo svaki sat jedan stanovnik Hrvatske umre od zastoja srca.“ Na području Sisačko-moslavačke županije dvjestotinjak ljudi je umrlo zbog zastoja srca samo prošle godine. „Najrizičniji trenutci su upravo tih prvih nekoliko minuta. Kada se nađemo u takvoj situaciji treba prvo nazvati Hitnu medicinsku pomoć, a onda smjesta pristupiti oživljavanju.“ Do dolaska hitne medicinske pomoći mi možemo puno učiniti kako bi spasili ljudski život, zaključio je župan.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd