• 044 500 330

Poduzetnička zona Marof – pokretač razvoja Lekenika

Riječ je o najvećem infrastrukturnom projektu na području naše županije vrijednom nešto više od 32 milijuna kuna. Projekt su pripremili Općina Lekenik i županijska razvojna agencija SIMORA. Poslovna zona Marof nalazi se na izvrsnom položaju, projekt je prošao među 15 projekata financiranih sredstvima EU u sklopu Operativnog programa „Regionalna konkurentnost 2007. -2013.“ Riječ je o bespovratnim sredstvima u iznimno visokom postotku, naime, gotovo 95 % sredstava su sredstva Europske unije.
Konferenciji su nazočili i župan Ivo Žinić i njegova zamjenica Anita Sinjeri-Ibrišević, a župan je, u svojoj izjavi naznačio važnost ovog projekta, kako za samu Općinu lekenik, tako i za Sisačko-moslavačku županiju: „Volio bih da on bude završen kako je planirano, u roku od 24 mjeseca, a onda je na nama, a prije svih na općini, na načelniku, da tu zonu napunimo. U RH je, na žalost, puno loših primjera, ali vjerujem da to ovdje neće biti slučaj. Raduje me da ima puno novih projekata, koji su spremni za financiranje. Na nama je, na županijskoj razvojnoj agenciji, da pomognemo i u prijavi tih projekata. Na žalost, moram to ovdje napomenuti, kasnimo na iskorištavanju sredstava iz strukturnih fondova EU. Gotovo godinu dana je prošlo, mi nismo iz strukturnih, kohezijskih fondova povukli niti jedan euro.“
Županija će biti potpora ovakvim projektima poput Poslovne zone Marof u Lekeniiku, a za nadati se da će i drugi pratiti primjer Lekenika, rekla je zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd