• 044 500 330

Osamdeset godina bolnice u Popovači

Svečanost je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH, čiji je izaslanik primarijus Izet Aganović, zajedno s izaslanikom ministra zdravlja primarijusom Marijanom Cestarićem nazočio obilježavanju.
Sanacijska ravnateljica bolnice, primarijus Marina Kovač predočila je nazočnima povijest ove ugledne ustanove, ali i okrenula se budućnosti, ponudivši planove i razmišljanja o budućem djelovanju bolnice u Popovači.
Župan Ivo Žinić, koji je svečanosti nazočio sa svojim zamjenicima Anitom Sinjeri-Ibrišević i Marinom Piletićem, te planove i opstojnost bolnice apsolutno podržava: „Naravno da je ovo ne samo županijska bolnica nego ima veliku ulogu za regiju, pa i na državnoj razini. Neuropsihijatrijska bolnica u Popovači tijekom ovih 80 godina i te kako je bila bitna za očuvanje zdravlja, prije svega mentalnog zdravlja naših ljudi, ali i fizičkog zdravlja. Veliku ulogu je ova bolnica imala u Domovinskom ratu kada je zbrinjavala veliki broj ljudi s ovog područja.“ Zdravstveni je sustav u Hrvatskoj danas u poteškoćama, rekao je župan, pa tako i ova bolnica, koja je trenutno u sanaciji: „Ali ja vjerujem da ona ima budućnost. I projekti, koje razvija u zajedništvu sa Županijom, a to je nova forenzika, koja će biti izgrađena ovdje zasigurno daje, rekao bih, svjetliju budućnost zdravstvu ove županije, a prije svega zdravstvu vezano za mentalno zdravlje.“

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd