• 044 500 330

Obljetnica stradanja civila u Joševici

Ispred kapelice Gospe Lurdske u središtu sela, kapelice koja je također bila minirana u to vrijeme ludila, okupili su se članovi Zavičajnog kluba Joševica, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Ministarstva branitelja, te predstavnici lokalne i regionalne samouprave.
Župan Ivo Žinić, koji je sa zamjenicom Anitom Sinjeri-Ibrišević predvodio izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije, u ovoj je prigodi, sjećajući se ratnih godina, rekao: „Na ovom je mjestu, nakon 23 godine, teško govoriti, jer događaj koji se tada zbio i o kojem smo saznali kada smo bili na bojištu na rijeci Kupi, ovaj zločin, počinile su osobe pomračena uma, kao odmazdu.“ Za vojni poraz četnici su se osvetili na civilima, ne ljudima koji nisu imali oružje u rukama, koji su bili u okruženju, nedužni civili koji nikad nikome nisu učinili nažao.
Župan je izrekao pitanje koje svi sebi postavljamo: „Zbog čega se to moralo dogoditi? Još nitko nije za ovaj zločin nije odgovarao, ali mi kršćani vjerujemo u onu pravdu koja dolazi s neba. Mi kao kršćani, katolici ne tražimo ništa drugo nego da jednostavno budu kažnjeni!“


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd